Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK)

Biga Meslek Yüksekokulumuzda "İşyeri Mesleki Uygulamaları Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü" İmzalandı.

Biga Meslek Yüksekokulu ile Biga Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne bağlı Çeksan Demir, Golteks Petrol, Meydere Gıda ve RDM Mühendislik Makine firmalarının yanısıra Cenal, Doğtaş, İçdaş ve Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında İşyeri Mesleki Uygulamaları Eğitim ve Öğretim İşbirliği protokolü imzalanmıştır.

11 Eylül 2019 Çarşamba günü Biga Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen imza törenine; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, Biga Belediye Başkanı Vekili Sıtkı Keçeci, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Melih Akyıl, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Çakır, Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr.Gör. Bahaddin Zayim, Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül,  Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Yavuzaslan Söylemez, Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail Hacıkuru, Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Selin Güremen, Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda ÇEKSAN Demir Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Fersan, Biga Organize Sanayi Bölge Müdürü Gültekin Çolak, GOLTEKS Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kaplan, MEYDERE Gıda Fabrika Müdürü Bülent Öktem, RDM Mühendislik Makine Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Demir, CENAL İşletme Müdürü İhsan Acar, DOĞTAŞ İşletme Direktörü Ümit Demirhan, İÇDAŞ Yetkilisi Çağrı Ünzal, Çanakkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soykan’ın katılımları ile gerçekleştirilmiştir. 

İmza töreninde konuşan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü; “Uygulanacak olan projenin temel hedefi; Meslek Yüksekokulumuzda 3 +1 eğitim sistemine geçiş sağlanmasına yönelik alt yapının oluşturulmasıdır. Projenin imza aşamasına gelmesine kadarki tüm aşamalarda göstermiş oldukları katkılardan dolayı Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri başta olmak üzere tüm sektörel kuruluşlara duyarlılıklarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nafi FERSAN ise törende yaptığı konuşmada; sektörlerimizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş meslek elemanları ihtiyacının karşılanması hususunda bu projenin önemli bir başlangıç olduğunu belirterek kurumlar arası işbirliğinin önemine değinmiştir. İmzalanacak protokol ile aynı zamanda sektörlerin Ar-Ge çalışmaları, araştırma merkezleri gibi konularda Meslek Yüksekokulunun öğretim elemanları ile de ortak çalışmaların yapılabileceğini belirtmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu törende yaptığı konuşmada, “Üniversiteler, bilim üreten merkezler olmaları yanısıra, yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılama görevlerini de üstlenirler. Bu anlamda, meslek yüksekokullarının temel görevi; teknoloji, sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanları sektörlere kazandırmaktır. Biga Meslek Yüksekokulumuzun üç ayrı programda başlattığı 3+1 uygulamasıyla, hem gençlerimize bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandımış, hem de uygulama ağırlıklı bu porgramla sektörlerimizin aradığı nitelikli insan gücüne katkı sağlanmış olacaktır" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise yaptığı konuşmada; “Üniversite-sanayi işbirliğine örnek bir proje olan bu programın Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize, sektörlerimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Uygulama ağırlıklı bu programın, Üniversitemizdeki diğer Meslek Yüksekokulları için de örnek teşkil ederek yaygınlaştırılması gerekir” dedi.