Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK)

ÇOMÜ MYO Müdürleri Toplantıda Bir Araya Geldi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürleri, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat başkanlığında bir araya geldi.

ÇOMÜ Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Bologna Koordinatörü ve Eğitim-Öğretimden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu’nun yanı sıra MYO Müdürleri katıldı.

Araştırma üniversitesi olma vizyonuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, toplantıda yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün kalite çalışmaları süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve şunları aktardı:

“ÇOMÜ’nün YÖKAK Kurumsal Akreditasyonunun kabul edilmesinin neticesinde bir değerlendirme ziyareti yapılacak. Bu bağlamda üniversitemizin tüm birimlerinin bu değerlendirme sürecine hazırlıklı olması gerekiyor. Bu süreçte eğitim-öğretim kalitesinin geliştirilmesi ve Bologna bilgilerinin güncellenmesi yönünde çalışmaların gerçekleştirilmesi ve sonuçlandırılması gerekiyor.”

Toplantıda Bologna Koordinatörü ve Eğitim-Öğretimden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, MYO Müdürlerini Bologna süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ’nün Avrupa Yükseköğretim Yeterlikler Çerçevesi esas alınarak belirlenen Türkiye Yükseköğretim Yeterlikler Çerçevesi kapsamında yürütülen Bologna süreci ile ilgili çalışmalar sonucunda 2012-2015 dönemi için Diploma Eki Etiketi ve 2013-2016 dönemi için ECTS (AKTS) Etiketi almaya hak kazanan sayılı üniversiteler arasında yer aldığının bilgisini verdi.

Bologna sürecinde MYO’ların eğitim kataloğundaki durumu, eğitim-öğretim kalitesini geliştirmek için akademik birimlerin stratejik planlarında yer alması gereken konular ve eğitim kataloğunda yer alan bilgilerin sisteme girilmesi, güncellenmesi ve eksiklerin giderilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantı, görüş alışverişinin ardından sona erdi.