Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK)

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Meslek Yüksekokulları Koordinatörleri Toplantısı Yapıldı

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Meslek Yüksekokulları Koordinatörleri Toplantısı, 22 Şubat Perşembe günü birlik üyesi dört üniversitenin katılımıyla Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Meslek Yüksekokulları Koordinatörleri Toplantısı, 22 Şubat Perşembe günü birlik üyesi dört üniversitenin katılımıyla Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ başkanlığında Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen ve Meslek Yüksekokullarının mevcut durumu ile Uygulamalı Eğitime Geçiş konularının değerlendirildiği toplantıya; Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Prof. Dr. Şefik KURULTAY, Trakya Üniversitesi MEYOK Koordinatörü ve İpsala MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati ARDA, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi MEYOK Koordinatörü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Enver YOLCU; Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender GÜMÜŞ, Vize MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nihat Kamil ANIL, Lüleburgaz MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora ASLAN; Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış ÖZKAPI, Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa FİLİZ; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan MYO Müdürü Prof. Dr. Murat YILDIRIM; Namık Kemal Üniversitesi Çorlu MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay GÜMÜŞ, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Bilal BİLGİN ve Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökmen KANTAR katıldı.

Toplantıda alınan tavsiye kararları:

  1. Farklı meslek yüksekokulu bünyesinde bulunan programlardan öğrenci sayısı 10’un altına düşmüş birinci öğretim programlarının durumunun yeniden değerlendirilmesi; mümkünse birbirinin benzeri programların belli merkezlerde toplanması.
  2. Benzer programların müfredatlarının ilgili üniversitelerin MEYOK kurullarında tartışılarak ivedilikle benzer hale getirilmesi.
  3. Meslek Yüksekokullarında, teknik programlar başta olmak üzere uygun programların “Tümleşik Uygulamalı” ya da “3+1 Uygulamalı” eğitim modellerine geçilmesi konularının MEYOK kurullarında tartışılması ve karara bağlanması.
  4. Yeni programların açılması çalışmaları sırasında çok ciddi ön hazırlıkların yapılması ve sonrasında MEYOK kurullarında tartışılarak karara bağlanması; üniversite senatolarında bu kararın arkasında durulması; başka meslek yüksekokullarında mevcut program mevcutken benzeri programın başka bir meslek yüksekokulunda açılma gerekçelerinin çok güçlü olması, aksi takdirde programın açılmasına izin verilmemesi.
  5. Stajlarla ilgili olarak YÖK’ün hala çıkarmadığı çerçeve yönetmeliğin bir an önce çıkarılması yönünde gerekli girişimlerde bulunulması.
  6. Programların müfredatları hazırlama çalışmaları sırasında, müfredat komisyonlarına ilgili sektör temsilcilerinin davet edilmesi, görüş ve önerilerinin dikkate alınması.
  7. Günümüz şartları, gelişen teknolojiler ve mesleklerdeki disiplinler arası işbirliği de dikkate alındığında; meslek yüksekokullarının iki yıllık bir eğitim süresinde öğrencilerin nitelikli bir şekilde yetiştirilebilmesi mümkün olamaması; bir yarıyıldaki çok sayıdaki derslerin gereği gibi ve hedeflenen öğrenim çıktılarına ulaşılmasına engel olması nedeniyle üç yıla çıkarılabilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması.